IGSU: Doar 8 perne pneumatice pentru salvare în toată țara, niciuna în București

0
169

În România există opt perne pneumatice pentru salvarea de la înălțime, a precizat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Toate acestea se află în județele Brăila, Dolj, Ialomița, Iași, Sibiu, Timiș și Dâmbovița, județ unde sunt chiar două perne pneumatice. În Capitală nu există niciuna potrivit raportului IGSU.

Problema pernelor pneumatice pentru salvare la înălțime a apărut după incendiul de la Constanța, unde pompierii au ajuns doar cu o autoscară, iar o femeie a murit după ce a căzut de pe balconul în flăcări.

perne pneumatice pentru salvare, în toată România

Potrivit raportului IGSU publicat de Libertatea, niciuna dintre aceste 8 perne nu se află în Capitală, iar în regiunea Ardealului este una singură, la Sibiu.

În Moldova, Banat și Oltenia se regăsește tot câte o pernă în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Totuși, în Muntenia se regăsesc cele mai multe perne pneumatice din țară, în județele Băila, Ialomița și două în Dâmbovița.

Totodată, IGSU susține, potrivit sursei citate mai sus, că numărul pernelor pneumatice, la nivel național, poate varia de la o zi la alta, funcție de starea de operativitate a acestora, numărul putând să fie diferit în timp, având în vedere că este influențat și de eventualele defecțiuni ce pot apărea la nivelul echipamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.