Doctor de la Spitalul de Arși, fost manager de spital – urmărit de DNA pentru 16 infracţiuni

0
82

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au anunţat vineri că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Vitalie Stan, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgenţă, Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, pentru săvârşirea a 16 infracţiuni de luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar şi manager al Spitalului Clinic de urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, ar fi pretins şi primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro şi 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operaţii estetice în spitalul de stat mai sus menţionat.

În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecţiuni ce necesitau corecţii chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operaţii estetice care se pot efectua în clinicile private, a anunţat vineri un comunicat al DNA.

În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro.

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.D

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.