Doi bărbaţi, reţinuţi după ce au înmatriculat cu acte false maşini furate din străinătate

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de procurori, după ce poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar pe linia traficului cu autoturisme furate din străinătate în care cei doi sunt bănuiţi de uz de fals, fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada octombrie 2019 – martie 2020, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 57 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia traficului cu autoturisme sustrase din ţări străine”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi înmatriculat provizoriu maşinile pe teritoriul ţării noastre, folosind contracte de vânzare-cumpărare întocmite în fals, oferind astfel cumpărătorului un aspect de legalitate.

Au fost identificate şapte autoturisme înmatriculate în fals, prejudiciul cauzat fiind estimat la 80.000 euro.

„În cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţii domiciliare, în Capitală şi judeţul Ilfov, doi dintre bănuiţi fiind depistaţi şi conduşi la audieri. Al treilea bărbat se află sub măsura controlului judiciar, în aceeaşi cauză, din data de 18 iulie, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi instigare la uz de fals”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati