Doi căţei, abandonaţi într-o cutie de carton în zona unui parc din Bucureşti, preluați de ASPA

1
244

Doi căţei în vârstă de o lună au fost abandonaţi într-o cutie de carton în zona unui parc din Bucureşti. Specialiştii ASPA avertizează că doar faptul că au fost găsiţi foarte repede a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Potrivit instituţiei, abandonul animalelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei, potrivit agenției de presă News.ro.

”Câinii din categoriile cele mai vulnerabile sunt şi cel mai des abandonaţi de către deţinătorii lor. În dimineaţa zilei de luni, 11 decembrie, am fost sesizaţi în legătură cu doi pui abandonaţi într-o cutie de carton în zona Parcului Bazilescu. Puii, care au în jur de 1 lună, sunt foarte vulnerabili şi doar norocul de a fi găsiţi la scurt timp după ce au fost abandonaţi, precum şi reacţia rapidă a colegilor noştri de la intervenţii, au facut diferenţa dintre viaţă şi moarte”, au scris, marţi seară, pe pagina de Facebook, reprezentanţii ASPA.

Instituţia precizează că cei doi pui au fost duşi la centrul de adopţii ASPA Bragadiru unde au fost consultaţi şi sunt îngrijiţi în continuare.

”Tot luni, un câine în vârstă de aproximativ 10 ani a fost găsit de către angajaţii METROREX în staţia Piaţa Unirii. Şi el a fost preluat şi dus la adăpost unde a fost consultat şi va fi disponibil pentru adopţie în cel mai scurt timp”, a mai transmis ASPA.

Oficialii instituţiei reamintesc că abandonul constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.