Doi copăcei Sequoia, plantaţi în Parcul Carol I după ce au fost aclimatizați timp de doi ani

Doi copăcei din specia Sequoia au fost plantaţi în Parcul Carol I, după ce un arbore mamut din aceeaşi specie a fost defrişat din cauză că se uscase, înainte de 2009, informează Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, scrie Agerpres.

„Aceste două exemplare de Sequoia sempervirens, o specie cu valenţă ecologică mare şi şanse sporite de adaptare, au fost plantate ieri, 10 iunie 2024, în Parcul Carol I din Capitală în cadrul evenimentului #AstăziPlantăm! Micuţii proaspăt plantaţi vin să-l înlocuiască pe bunicul lor, măreţul arbore mamut care a ieşit la pensie deoarece se uscase şi a fost defrişat anterior anului 2009. Ce era special la acesta era faptul că fusese cuprins în Lista arborilor ocrotiţi din Municipiul Bucureşti, conf. Ioan-Cristian Iojă – ‘Metode şi tehnici de evaluare a calităţii mediului în Municipiul Bucureşti’ şi astfel a fost un membru important al Parcului Circului”, precizează ALPAB, pe Facebook.

Potrivit aceleiaşi surse, noii copăcei au şanse sporite de adaptare, după ce au fost aclimatizaţi timp de doi ani.

„(Puii, n.r.) au fost dăruiţi Bucureştiului de un donator care s-a îngrijit să fie aclimatizaţi timp de 2 ani, rezultând astfel o specie cu şanse mai mari de acomodare decât predecesorul lor (Sequoiadendron giganteum)”, menţionează ALPAB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati