Doi dintre pacienţii cu coronavirus transportaţi de la Bucureşti la Iaşi au murit

0
108
ambulanta

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Lucian Eva, a declarat că patru pacienţi cu afecţiuni pulmonare extrem de severe au fost transferaţi de la Bucureşti, însă doi dintre aceştia au decedat. Momentan, la spitalul din Iaşi mai sunt disponibile şase paturi de Terapie Intensivă, scrie agenția de presă News.ro.

”În cursul zilei de ieri au fost transferaţi de la Bucureşti patru pacienţi cu afecţiuni pulmonare extrem de severe în cadrul infecţiei cu Covid. Din păcate doi dintre ei au decedat, ambii în vârstă de aproximativ 70 de ani, cu afectare severă a plămânilor, de peste 80% şi cu multiple afecţiuni asociate, diabet zaharat, hipertensiune, boală renală cronică. Cei care sunt în momentul de faţă în viaţă au afectare pulmonară mai puţin severă, în jur  de 50% sunt afectaţi plămânii şi au vârste cuprinse între 70 şi 90 de ani”, a declarat Lucian Eva.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi a declarat că unitatea medicală pe care o conduce dispune, în total, de 60 de paturi de ATI, dintre care şase sunt libere, însă în perioada următoare aici vor fi transferaţi pacienţi din Bucureşti şi Târgu Mureş care au nevoie de terapie intensivă.

Patru pacienţi infectaţi cu COVID-19 în stare gravă, transportați de la București la Iași cu o aeronavă MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.