Doina Gradea, șefa TVR, despre show-ul de Revelion: A fost „o satiră”. Putem decide chiar să reprogramăm spectacolul

Doina Gradea, directorul general al Societății Române de Televiziune (SRTv), a reacționat în legătură cu controversatul program de Revelion de la TVR, care i-a avut ca protagoniști pe Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu, de la Vacanța Mare. O membră CNA a numit show-ul „un spectacol grotesc”. 

Șefa TVR îi răspunde, printr-un comunicat oficial, deputatului USR Iulian Bulai, care a criticat programul de Revelion și a spus că „Doina Gradea trebuie să plece”. Parlamentarul, care este șeful Comisiei de Cultură, a scris sâmbătă pe Facebook că show-ul a fost „un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”, scrie Libertatea.

„Mi-e greu să cred că domnia sa nu știe ce înseamnă bășcălie dar dacă, totuși, îi scapă sensul, îi pot spune că bășcălia e una, satira e altceva”, spune Doina Gradea, care mai susține că nu a intervenit în în propunerile de Revelion.

Aceasta spune însă că alegerea celor de la Vacanța Mare a fost una bună, și motivează cu cifrele de audiență și cu faptul că „presa, facebook, mediul online, sunt efervescente pe marginea acestui subiect”.

Cât despre ironizarea celor care respectă regulile COVID, care a stârnit revoltă în media și în online și autosesizarea CNA, Doina Gradea spune TVR a fost mereu alături de autorități în pandemie, „dar asta nu înseamnă că nu putem râde pe marginea acestui subiect”.

Șefa televiziunii publice aduce în discuție, spre comparație, celebrul show Saturday Night LIVE, „care ridiculizează, satirizează, râde de oricine e important și cunoscut”.

Mai departe, Doina Gradea îl acuză pe Bulai că vrea să reintroducă cenzura și că este un „mic dictator”, după ce acesta a spus că va chema CNA în Parlament ca să discute despre situația TVR și că vrea să înceapă „curățenia” în instituție.

În final, Doina Gradea amintește că managementul TVR poate decide chiar să reprogrameze programul de Revelion. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati