Domeniul public din București, ocupat gratuit de către terase și restaurante

Restaurantele și terasele care funcționează pe domeniul public din București ar putea beneficia de prelungirea gratuității în ceea ce privește taxele pentru ocuparea acestor spații publice. Primăria vrea să prelungească gratuitatea până la sfârșitul anului.  

În prezent, terasele și restaurantele nu plătesc aceste taxe, iar Primăria Capitalei vrea să prelungească această gratuitate până la 31 decembrie 2021, potrivit unui proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de marți, 27 aprilie.

Taxa de ocupare a domeniului public a fost suspendată pentru terase și restaurante din decembrie anul trecut, iar hotărârea CGMB era valabilă până pe 30 iunie, scrie gandul.ro.

Taxa pentru utilizarea locurilor publice de către terase și restaurante, care în prezent este suspendată în București, are o valoare cuprinsă între 0,45 și 1,10 lei/metru pătrat pe zi, în funcţie de zonă.

Ce taxe se percep în București pentru terase

De exemplu, „taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru desfășurarea unor activități (și de comercializare cu caracter sezonier (ocazional), este:

  • 0,45 de lei pe zi / metru pătrat pentru zona D
  • 0,61 de lei pe zi metru pătrat pentru zona C
  • 0,77 de lei pe zi, metru pătrat, pentru zona B
  • 0,99 de lei pe zi, metru pătrat, pentru zona A

Zonele sunt raportate în funcție de centrul Capitalei, zona A fiind Centrul Istoric.

Această gratuitate reprezintă însă o mică gură de oxigen pentru Horeca, domeniu extrem de afectat din cauza pandemiei de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati