Donalam face angajări pentru a face faţă comenzilor de bare de oţel laminat

Donalam, unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale din Europa, înregistrează o creştere a cererii de produse încă de la începutul anului, iar pentru a putea onora comenzile primite în timp util a demarat un proces de recrutare a peste 50 de angajaţi noi, atât personal necalificat, cât şi personal calificat cu studii superioare.

„Odată cu relansarea producţiei în sectoarele industriale, nevoia de produse de oţel este în creştere, având în vedere diversitatea industriilor în care oţelul este folosit ca materie primă – petrol&gaz, auto şi echipamente agricole, construcţii etc. Această dezgheţare a comenzilor pe piaţa internaţională se resimte şi în numărul de comenzi noi pe care le-am primit într-o perioadă relativ scurtă, Donalam fiind singurul combinat din ţară care produce şi comercializează profile rotunde de oţel laminate la cald. Provocarea în momentul de faţă este să reuşim să facem faţă cererii ridicate, de aceea ne concentrăm pe recrutarea de personal pentru a ne mări capacitatea operaţională şi de producţie”, a declarat, într-un comunicat, Enrico Deganello, directorul combinatului Donalam Călăraşi.

Compania caută peste 50 de angajaţi noi

Cei mai căutaţi candidaţi de Donalam în această perioadă sunt muncitorii necalificaţi. Compania pune la dispoziţie 40 de locuri noi de muncă, 20 dintre acestea fiind pentru postul de lucrător în depozitul fabricii, iar 15 pentru linia de finisare a barelor de oţel.

De asemenea, sunt căutaţi muncitori pentru linia de producţie, mentenanţă mecanică şi electrică, precum şi un specialist pentru postul de strungar. Noii angajaţi vor fi instruiţi intern, în cadrul programelor de formare organizate de companie.

Se caută și oameni cu studii superioare

În ceea ce priveşte candidaţii cu studii superioare, Donalam recrutează 8 specialişti pentru consolidarea departamentelor companiei (achiziţii, HR, finanţe, comercial, aprovizionare, achiziţii material brut, logistică şi IT), precum şi doi ingineri pentru partea de producţie, respectiv cea de mentenanţă.

Cu peste 270 de angajaţi, Donalam este unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Călăraşi. În 2021, compania estimează o cifră de afaceri de peste 630 de milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de anul trecut. Fabrica exportă anual circa 120.000 de tone de bare de oţel pe piaţa europeană. În prezent, Donalam are în derulare o investiţie de peste 11 milioane de euro începută anul trecut, pentru modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic.

Donalam, cu sediul în Călăraşi, este unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale din Europa. Compania a fost înfiinţată de AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziţionat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Compania deţine peste 270 de angajaţi şi vinde anual aproximativ 120.000 tone de bare de oţel. În 2020, Donalam a înregistrat o cifră de afaceri de peste 290 de milioane de lei.

După contextul pandemic din ultimul an, sectorul siderurgic dă semne de revitalizare, susţinut de reluarea producţiei industriale şi de iniţierea proiectelor de infrastructură. Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) preconizează că cererea globală de oţel va creşte cu 5,8% anul acesta, urmând să ajungă la 1,874 miliarde de tone. Tendinţa de pe piaţa internaţională se reflectă şi la nivel local, în cadrul combinatului Donalam din Călăraşi.

Înfiinţat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine şase fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi, peste 2 milioane de tone vândute anual şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati