Mai multe companii şi persoane fizice au răspuns apelului medicilor şi al organizaţiei Salvaţi Copiii şi au donat într-o lună 1,5 milioane de euro, jumătate din suma necesară pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Polizu Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii transmis, marţi, lucrările au presupus „intervenţii majore” în ceea ce priveşte starea a trei secţii medicale, precum şi dotarea acestora cu aparatură medicală conform celor mai recente progrese tehnologice: Secţia de Terapie Intensivă, Blocul Operator şi Secţia Obstetrică Ginecologie 4.
Ultimele modificări de renovare în Blocul Operator şi ATI s-au făcut în urmă cu 40 de ani, este nevoie să fie refăcute circuitele pentru administrarea gazelor anestezice şi circuitele electrice, precum şi de modernizare.
„Modernizarea secţiilor, progresele tehnologice care implică echipamente performante şi proceduri delicate, salvatoare de viaţă, dublate de profesionalismul echipei medicale pasionate şi dedicate, sunt vitale pentru micuţii pacienţi şi pentru pacientele noastre”, a declarat managerul spitalului, conf. dr. Daniela Oana Toader.
Cei care intenţionează să susţină campania „Cântec de leagăn pentru Polizu” o pot face printr-o donaţie de 2 euro lunar, la 8844, cu textul SALVEZ sau una online pe site-ul Salvaţi Copiii. Companiile pot alege să susţină descărcând contractul de pe pagina campaniei.
Anual, medicii efectuează aproximativ 3.200 de intervenţii în blocul operator, dintre care peste 1.200 sunt intervenţii majore, cu un grad ridicat de complexitate. Astfel, în Secţia de Terapie Intensivă şi blocul operator ajung anual aproximativ 5.000 de paciente pentru intervenţii chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut, până la patologii din sfera oncologică.
Pentru că în Maternitatea Polizu există cea mai mare secţie de terapie neonatală pentru prematuri din ţară, în această locaţie vin să se trateze mamele cu patologii diverse din toată ţara, care aduc pe lume copii prematuri, precum şi gravidele cu sarcini cu risc.
Pe parcursul anului 2023, la Maternitatea Polizu au venit pe lume 321 de copii prematuri, 5,3% dintre ei la limita viabilităţii. Cel mai mic prematur care a supravieţuit a avut la naştere 540 de grame.
sursa – AGERPRES