Doraly Expo Market investeşte 2,1 milioane de euro în instalarea de centrale fotovoltaice

Doraly Expo Market, situat în Afumați, jud. Ilfov, implementează normele ESG (Mediu, Social & Guvernanță) prin instalarea de centrale fotovoltaice, a unor stații de încărcare pentru mașinile electrice și înlocuirea cu LED-uri a tuturor corpurilor de iluminat, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, prin investiții în valoare de 2,1 milioane euro Doraly diminuează amprenta de carbon, reduce dependența de sursele de energie convenționale şi îmbunatăţeşte performanţele companiei prin reducerea semnificativă a costurilor cu energia pentru consumul parcului comercial.

Panourile fotovoltaice vor produce anual cca. 2.700 MWh de energie verde, reprezentând aproximativ 50% din energia consumată.

S-au înlocuit corpurile de iluminat tradiționale cu LED-uri, pentru întreaga suprafaţă, o decizie ecologică, ce reduce costurile de întreținere, dar şi consumul de energie cu 75%, aducând beneficii și clienților, printr-o iluminare mai bună, mai strălucitoare și un mediu de lucru mai plăcut.

Instalarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice ajută la crearea unui mediu înconjurător sustenabil, facilitează accesul la încărcarea vehiculelor electrice în cadrul parcului comercial, contribuind la sporirea popularităţii și accesibilităţii acestora.

Doraly dă un exemplu pozitiv în comunitate, eliminând 800 de tone de CO2/an prin investiţiile făcute şi își propune să continue să investească în soluții de reducere a consumurilor, dar şi în producția de energie verde pentru reducerea aproape de zero a amprentei de carbon.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati