Dosar penal pentru falsificarea de documente și evidențe electorale la Sectorul 1. Ce spune Dan Tudorache

Poliția Sectorului 1 a oferit, marți, primele detalii în scandalul privind posibila fraudă electorală din Sectorul 1.

Amintim că un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost filmat în timp ce căra mai multe procese verbale. Marți, Poliția Sectorului 1 precizează că este vorba despre 473 de procese verbale!

”Legat de apelul 112 primit ieri (luni – n.red.) la Secția 4 Poliție, fac următoarele precizări. Ieri, 28 septembrie, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a primit un apel 112 de la un bărbat, care a sesizat faptul că din incinta unde este constituit Biroul Electoral al Sectorului 1 un bărbat a ieșit și are asupra sa mai multe procese verbale de la secțiile de votare, procese verbale într-un număr mai mare.

La fața locului s-au deplasat polițiștii de la Secția 4, iar în incinta clădirii unde este constituit și Biroul Electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai unor formațiuni politice (…) Bărbatul avea asupra sa 473 de procese verbale”, a declarat şeful Poliţiei Sectorului 1, comisar şef de poliţie Ionuţ Dana, potrivit spotmedia.ro.

El a precizat că 8 membri ai unor partide politice au fost audiați.

”La sediul poliției, au fost audiate 8 persoane în legătură cu ce s-a întâmplat acolo, în zona BES1. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473 și în continuare efectuăm cercetări, pentru infracțiunea privind falsificarea de documente și evidențe electorale”, a completat comisarul șef de poliție.

Acesta a punctat că în prezent se fac verificări pentru a stabili autenticitatea proceselor verbale respective.

”În continuare, facem verificări prin Autoritatea Electorală Permanentă pentru a stabili autenticitatea acestor procese verbale găsite asupra bărbatului. Până în acest moment, acestea sunt singurele informații pe care vi le putem da”.

Ce spune Dan Tudorache

Dan Tudorache, cel care își dispută funcția de primar al Sectorului 1 cu Clotilde Armand, a oferit, marți, o explicație referitoare la scandalul momentului.

Cu privire la acest incident, Tudorache susţine că este normal ce s-a întâmplat.

”Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid.

E un reprezentat al partidului care strânge procese verbale de la reprezentanții noștri din secție. Atâta tot. S-a dus un procuror la președintele secției și l-a întrebat ce e ilegal și a zis că nimic. E o țară liberă, pot face câte plângeri vor (referitor la USR care a sesizat Parchetul – n.red.)”, a spus Dan Tudorache.

Între timp, Armand a precizat că azi va cere Parchetului General să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati