Dosarul Colectiv: Instanța a admis recursul formulat de fostul primar Piedone

Curtea Supremă a admis recursul în casație formulat de fostul primar Cristian Popescu Piedone, dar și de alți condamnați în dosarul Colectiv. Este vorba despre cei doi pompieri care au verificat clubul bucureștean, unul dintre patronii clubului și administratorul firmei de artificii.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de condamnaţii în dosarul Colectiv, printre care şi fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, urmând ca acestea să fie judecate pe data de 22 februarie 2023. Instanţa a respins cererile de suspendare a executării pedepsei pentru aceştia.

  • “Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023. Respinge cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii Matei George Petrică şi Popescu Cristian Victor Piedone. Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor”, se arată în minuta ÎCCJ.

Decizia magistraţilor este definitivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati