Două beri pe zi, în 10 ani, te duc la ciroză. Medic: ”E mai puțin nociv consumul ocazional, în cantitate mai mare”

Dr Teodor Bădescu, medic primar gastroenterologie, a declarat în cadrul unui interviu că este mai puțin nociv consumul ocazional de alcool, chiar dacă în cantitate mai mare, decât consumul zilnic în doze mai mici: ”ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”.

Numărul de beri care te duce direct la ciroză

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între zece și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus medicul Teodor Bădescu, potrivit dcnews.ro.

„În beri… ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat acesta, adăugând ulterior: „Este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă e în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”

Cu privire la vin, „medicii recomandă că e bine pentru sănătate dacă consumi un pahar de vin la prânz”.

De asemenea, în cadrul interviului, a lansat un avertisment și cu privire la alimentele procesate, „care, de multe ori, sunt din import, nu știm exact cum s-au cultivat plantele sau cum au fost crescute animalele respective”. „Abuzul alimentar intră în discuție. Poți consuma orice aliment, dar fără să faci abuz!”, a precizat medicul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati