Două centre de evaluare COVID pentru copii vor fi deschise în București

0
171
Pixabay

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, că cel mai târziu săptămâna viitoare vor fi deschise în București două centre de evaluare COVID pentru copii, în condițiile în care Capitala înregistrează o treime din infectările cu coronavirus, iar un sfert din pacienții internați aici sunt minori.

„Bucureștiul este un caz aparte pentru că ocupă aproape o treime din cazurile înregistrate la nivel național. Deja am luat legătura cu principalele spitale de urgență din București să avem paturi disponibile, nu doar la cele două spitale de boli infecțioase. Lucru care ne-a preocupat și am găsit o soluție – paturile de copii infectați COVID. (…) Vom înființa cel mai cel mai târziu săptămâna viitoare două centre de evaluare destinate copiilor în Capitală”, a declarat ministrul Sănătății, scrie G4Media.

Alexandru Rafila a pledat pentru spitalizarea copiilor doar atunci când există riscuri.

„Copiii sunt foarte delicați și trebuie să avem mare grijă de ei. Cazurile care într-adevăr au nevoie de internare – copiii foarte mici la care există risc de deshidratare sau cei care au pneumonie sigur că trebuie internați, dar internarea la copii nu trebuie…, adică îngrijorarea părinților nu trebuie să fie exagerată. Nu trebuie neapărat spitalizare, pentru că copiii fac de regulă forme ușoare”, a susținut ministrul.

În prezent, sunt internați 1.410 pacienți cu COVID la nivel național, dintre care 225 sunt copii, reprezentând 16% din totalul persoanelor internate. În București-Ilfov sunt internate 357 de persoane, din care 92 sunt copii, adică peste 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.