Două decese de coronavirus anunțate de la Universitar. Unul dintre pacienți a murit acum două zile. Ar urmă să fie închisă inclusiv UPU

Doi pacienți din București au murit după ce au contractat noul coronavirus la Spitalul Universitar de Urgență București. Conform surselor Ziare.com, conducerea spitalului ia în calcul să închidă inclusiv Unitatea de Primiri Urgențe, de joi.

Amintim că acolo au fost confirmate marți 17 cadre medicale infectate și 10 pacienți, așteptându-se alte câteva sute de rezultate. Managerul unității a anunțat deja că vor fi închise temporar mai multe secții, iar sursele Ziare.com spun că inclusiv Urgențele vor fi închise începând de mâine.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că decesele cu numărul 91 și 92 au fost înregistrate la Spitalul Universitar de Urgență București. Ambii pacienți se pare că au contractat aici virusul, însă au murit unul în ambulanță, și altul la spitalul la care fusese trasferat.

Cele două decese anunțate:

Deces 91 – Este vorba de un bărbat de 70 de ani, din municipiul București. Fusese internat la Spitalul Universitar din București pe 29 martie, pe secție de Nefrologie pentru dializă, pacientul fiind dializat cronic.

În aceeași zi a început să dezvolte și simptome respiratorii, motiv pentru care s-a decis testarea să pentru coronavirus. Pe 30 martie a venit rezultatul pozitiv și se decide transferul sau la Spitalul Victor Babeș. El a murit, însă, în salvare.

Deces 92 – Este vorba de o femeie de 78 ani din municipiul București. Ea a fost internată pe 18 martie pe secția orotopedie a Spitalul Universitar de Urgență București pentru o fractură trohanteriana. În istoricul sau medical apar și o boală cardiovasculară, diabet, o boală neuro-musculară și o boală pulmonară cronică.

Nu se precizează de ce s-a decis testarea să, ci doar că pe 29 martie a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. În aceeași zi a fost transferată la Spitalul Colentina, unde a murit pe 31 martie.

În urmă cu două zile, reprezentanții instituției au anunțat că șase secții de la Spitalul Universitar din București au fost închise, pentru a fi dezinfectate. Este vorba despre secțiile de AȚI, cardiologie, ortopedie, nefrologie, chirurgie cardiologie și chirurgie toracică.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati