Două dosare penale, deschise după organizarea Congresului PNL în plină pandemie

Două dosare penale sunt pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) după Congresul PNL, din 25 septembrie 2021, potrivit răspunsului instituției la o interpelare făcută de senatoarea Diana Șoșoacă.

În răspunsul semnat de procurorul general Gabriela Scutea se arată că “parchetele au înregistrat, ca urmare a sesizărilor primite” cele două dosare penale, unul vizând infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, iar celălalt abuz în serviciu, scrie G4Media.ro.

Imediat după eveniment, PNL a primit o amendă de 10.000 de lei de la Poliția Capitalei, pentru nerespectarea masurilor anti-COVID.

PSD a sesizat Poliția, Jandarmeria și IGSU

Cu o zi înainte de Congres, Partidul Social Democrat a sesizat Poliția, Jandarmeria și IGSU cu privire la organizarea evenimentului, în condițiile în care în București era înregistrată, la acea data, o rată de infectare de aproape 4 la mie.

PSD reclama, în sesizare, că nu se „respectă rigorile legale în vigoare și, ca atare, capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati