Două instituţii publice din Voluntari au cumpărat medalioane „de protecţie” împotriva COVID cu peste 30.000 euro

Două instituţii publice din Voluntari, unde este primar Florentin Pandele, au cheltuit mai mult de 30 de mii de euro pe medalioane care ar proteja oamenii de COVID-19. Pure O2 Pack-Solid arată ca un ecuson uşor de purtat la gât. Cei care îl comercializează susţin că el creează un scut de 1.3 metri în jurul purtătorului care, timp de 30-40 de zile.

Patronul firmei care le comercializează în ţara noastră susţine că are toate avizele necesare de la autorităţile din Coreea şi că ar deţine şi autorizaţie de la FDA, dar informaţiile oficiale îl contrazic. Nicio instituţie din România, nici European Medicines Agency (EMA) şi nici Food and Drug Administration (FDA) nu au aprobat medalionul Pure O2 Pack-Solid.

Firma furnizor a fost administrată de un om de afaceri cercetat pentru operaţiuni de evaziune fiscală în sistem de criminalitate organizată, scrie Buletin de Bucureşti.

La începutul lunii septembrie, Serviciul de Transport Voluntari (STV), în subordinea primăriei conduse de Florentin Pandele, a cumpărat 930 de astfel de madalioane. Astfel, fiecare angajat ar fi trebuit să deţină 3, deoarece datele de la Ministerul Finanţelor arată că STV are 334 de angajaţi.

În octombrie, o altă societate, Ecovol SA, condusă de Pandele, a cumpărat alte 60 de medalioane. Firma care se ocupă de salubrizarea din Voluntari acheltuit pe acestea 1.700 de euro.

Medalioanele ar igieniza şi dezinfecta suprafeţele

Firma care vinde medalioanele făcute în Coreea susţine că acestea „creează un scut cu raza de aproximativ 1.3 metri în aerul din jurul purtătorului, care împiedică microorganismele patogene să ne contamineze.” Ele protejează împotriva Covid-19 şi a altor agenţi patogeni, dar şi în eliminarea mirosurilor, conform descrierii de pe SEAP.

Totodată, medalioanele ar igieniza şi dezinfecta suprafeţele şi materialele aflate în raza de acţiune.

Produsul ar putea dezinfecta chiar şi măştile reutilizabile, iar durata de acţiune ar fi eficientă timp de 30 – 40 de zile.

Societăţile din Voluntari au plătit pentru un singur medalion între 140 şi 145 de lei, fără TVA. Site-uri care comercializează acest produs în alte ţări îl vând mult mai ieftin, chiar şi cu 35 de lei, aşa cum e în Filipine. În Peru costă 85 de lei, iar în Germania 75 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati