Două localități din Ilfov ar putea intra în carantină. Mii de oameni vor merge în continuare la muncă, în București

Două localități din apropiere de București ar putea fi închise. DSP Ilfov a propus intrarea în carantină, de mâine seară, a comunelor Berceni și Clinceni.

Medicii de la DSP au înaintat propunerile către autoritățile județene după ce în aceste localități rata de infectare a depășit 10 la mia de locuitori. De altfel, una din trei localități din Ilfov ar trebui să intre în carantină din cauza numărului uriaș de cazuri: Rata de infectare depășește 9 la mie în peste zece localități.

Comuna Berceni este cunoscută ca localitatea dormitor: aici sunt înregistrați peste 8.300 de rezidenți. Dar, în realitate, comuna are peste 13.000 de locuitori. Nu toți au schimbat adresa de domiciliu după ce au cumpărat proprietăți în Ilfov. Situația aceasta nu e unică, se regăsește în toate localitățile învecinate Bucureștiului, scrie Digi24.

Mii de locuitori merg în fiecare zi la serviciu în București, din localitățile limitrofe capitalei. Doar din localitatea Berceni pleacă zilnic peste 2.000 de mașini, spune administrația locală. În comună, numărul de îmbolnăviri a crescut alarmant în ultimele două săptămâni: sunt peste 130 de cazuri, ceea ce indică o rată de peste 10 îmbolnăviri la mia de locuitori.

DSP a propus izolarea a 11 localități din Ilfov, printre care Berceni, Popești-Leordeni, Otopeni, Bragadiru și Chiajna. Medicii de la INSP spun însă că măsura nu ar avea rezultatul scontat: carantina nu ar limita circulația celor care s-ar deplasa oricum în interes de serviciu.

Clinceni este a doua comună din județ în care se înregistrează cele mai multe îmbolnăviri. Și aici rata depășește 10 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov va decide zilele următoare măsurile care se vor impune în aceste localități, nu inainte de a consulta autoritățile din București. Până acum, Ciorogârla este singura localitate din Ilfov care a fost izolată. Măsura se menține până în data de 26 noiembrie.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati