Două moțiuni de cenzură împotriva Guvernului. Și PSD a depus una, „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”

PSD a depus marți o moțiune de cenzură, care este semnată de 157 de parlamentari social-democrați. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că se va încerca un calendar scurt astfel încât să ajungă la vot cât mai rapid.
 
„Sper că cei de la USR-PLUS și AUR sunt serioși și vor vota moțiunea PSD, cum și noi am zis că o vom vota dacă nu e conflict constituțional. (…) Soluția PSD în acest moment este una singură: alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu. Acesta a mai spus că va propune în şedinţa Birourilor permanente reunite ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută joi şi votată luni.
 
Titlul moțiunii de cenzură a PSD este „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.
 
Pentru a fi adoptată o moțiune de cenzură și guvernul demis este nevoie de 234 de voturi.

Grindeanu: Cealaltă moțiune, în acest moment, are probleme!

”Ne așteptăm, în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fie convocat BPR-ul, vom propune un program pentru citire și pentru vot, astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a declarat Sorin Grindeanu, imediat după depunerea moțiunii.

”Cealaltă moțiune, în acest moment, are probleme! Pentru că există acest conflict. Deci, dacă mai vor ei să depună o moțiune după dezbaterea și votarea moțiunii noastre, nu e nicio problemă. Doar dacă acestă moțiune nu trece!”, a continuat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati