Două persoane, arestate preventiv. Vindeau cannabis în pliculeţe care ar fi trebuit să conţină ulei de cânepă

Două persoane au fost arestate preventiv în urma unor percheziţii ale poliţiştilor BCCO şi procurorilor DIICOT, fiind acuzate că au vândut în toată ţara peste 200 de colete care conţineau cannabis, drogurile fiind ambalate în pliculeţe inscripţionate „ulei CBD”.

„La data de 10 decembrie, poliţiştii BCCO Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorul de caz de la DIICOT, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti. De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat, de 41 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc şi deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cannabidiolul, prescurtat CBD, este un compus organic, extras din planta de cânepă, fiind comercializat legal în România.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, unul dintre inculpaţi, în calitatea sa de reprezentant legal al unei societăţi comerciale, a achiziţionat, depozitat şi comercializat fără drept cannabis, activităţile fiind executate în cadrul unor acte ilicite de comerţ prestate de către persoana juridică pe care a constituit-o în calitate de asociat unic, produsele comercializate fiind promovate prin intermediul unor videoclipuri postate pe site-uri de socializare.

Deşi inculpatul a întreprins măsuri pentru ascunderea caracterului ilegal al activităţilor executate prin promovarea în paralel şi a produsului ulei CBD, din probele administrate în cauză a rezultat că, în fapt, în plicurile inscripţionate CBD şi respectiv în locul uleiului CBD, acesta a promovat şi comercializat cannabis.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2020, persoană bănuită ar fi înfiinţat şi ar fi administrat două site-uri, prin intermediul cărora ar fi comercializat produse din cannabis, despre care ar fi afirmat că ar conţine CBD, dar care, în cursul activităţilor de documentare, s-a dovedit că aveau în conţinut şi THC.

Produsele comercializate ar fi fost livrate în municipiul Bucureşti şi în ţară, prin firme de curierat, până în prezent, în urma verificărilor efectuate la o firmă de profil, fiind documentate 257 de colete trimise.

„În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat o persoană bănuită şi au ridicat două telefoane, două cartele SIM, un laptop, un plic autosigilant din plastic transparent, conţinând fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect şi miros specific de cannabis şi un borcan de dimensiuni mari, care conţinea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de cannabis”, arată IGPR.

În total, în locuinţa acestei persoane, au fost descoperite 170 de grame de cannabis.

În urma cercetărilor, a fost identificată societatea comercială de unde s-ar fi aprovizionat persoană bănuită.

Astfel, cercetările au fost extinse cu privire la administratorul societăţii comerciale, un bărbat, de 32 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc.

„Poliţiştii şi procurorii au efectuat o altă percheziţie domiciliară la sediul societăţii comerciale şi au ridicat nouă pungi din hârtie, de diverse dimensiuni, în cantitate totală de circa 15,5 kg, două pungi din material plastic, vidate, în care se afla aproximativ un kilogram de fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de inflorescenţe de cannabis şi un borcan de dimensiuni mari, în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de inflorescenţe de cannabis”, se arată în comunicatul IGPR.

Cantitatea totală de cannabis, deţinută în vederea comercializării, descoperită în urma percheziţiei, este de 827 de grame.

Cele două persoane au fost conduse la sediul DIICOT Structura Centrală, pentru administrarea probatoriului, iar pe 11 decembrie, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore, a celor două persoane bănuite de trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

În urma prezentării în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cei doi au fost arestaţi preventiv.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati