Două școli gimnaziale și o grădiniță din Sectorul 5 ar putea fi reabilitate

Două școli gimnaziale și o grădiniță din Sectorul 5 sunt vizate de proiectele de consolidare și reabilitare care urmează să fie votate în ședința Consiliului Local al Sectorului 5 din data de 31 iulie, transmite Buletin de Bucuresti.

Sectorul 5 derulează un program larg de reabilitare, consolidare, modernizare și reparații ale grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, „pentru crearea unor spații specifice educaționale și pentru îmbunătățirea și modernizarea condițiilor de desfășurare a activităților”, conform proiectelor de hotărâre publicate pe site-ul primăriei.

Școala Gimnazială nr. 127

Un proiect de reabilitare, eficientizare energetică și modernizare a Școlii Gimnaziale nr. 127, de pe strada Munții Carpați nr. 68, Sector 5, a fost propus și urmează să fie votat în Consiliul Local al Sectorului 5. Votul va avea loc în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 31 iulie.

Corpurile A și B ale școlii ar putea beneficia de reabilitare, iar, pentru Corpul A, finanțarea ar putea proveni din Programul Național de Consolidare al Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat – Subprogramul Proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții pentru clădirile de interes și utilitate publică. Documentația de avizare a fost realizată de SC BE HOME CONCEPT SRL.

Valoarea totală a lucrărilor, cu tot cu TVA, este de aproape 5,5 milioane de euro (27.302.547,71 de lei) din bugetul de stat și cel local.

În aprilie 2024, au fost aprobate devizele pentru cele două corpuri și „cheltuielile eligibile pentru a fi finanțate din bugetul de stat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv cheltuielile eligibile pentru a fi finanțate din bugetul local”.

Dacă va fi aprobat în ședința ordinară, proiectul se va realiza în 2 ani (24 de luni).

10 milioane de euro pentru Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu

Un alt proiect de reabilitare și consolidare vizează Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, corpurile A+B, de pe Șos. Alexandriei, nr. 21, Sector 5.

Valoarea totală a investiției este de peste 10 milioane de euro (51.077.316,37 de lei), cu tot cu TVA, din bugetul de stat și cel local. Proiectul se află la stadiul de contractare în cadrul aceluiași program de consolidare a clădirilor cu risc seismic, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Documentația a fost întocmită de BE HOME CONCEPT SRL.

Dacă proiectul va trece de votul consilierilor din ședința ordinară din 31 iulie, lucrările vor fi realizate timp de 2 ani (24 de luni).

Grădinița nr. 54

Grădinița nr. 54 de pe Calea Ferentari, nr. 96 din Sectorul 5 este, de asemenea, pe cale să fie reabilitată și consolidată.

Programul „Reabilitare și consolidare Grădinița nr. 54 – Corp Vechi (C1) cu Sp+P+E, Calea Ferentari, nr. 96, Sector 5, București” urmează să ajungă pe masa consilierilor locali ai sectorului, în cadrul ședinței din 31 iulie.

Asemenea celorlalte două proiecte menționate anterior, sursa de finanțare ar fi aprobată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat. Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții a fost întocmită de SC Capital Vision SRL.

Bugetul alocat acestor intervenții este de peste 2,2 milioane de euro (11.203.728 de lei), cu tot cu TVA, din bugetul de stat și local.

În cazul în care proiectul va fi aprobat în Consiliul Local al Sectorului 5, în ședința din 31 iulie, durata intervențiilor de consolidare vor va fi de 1 an (12 luni).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati