Două sute de kilometri de conducte termice „vor fi reabilitate” în București

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat în ședința de joi o serie de documente de clarificare aferente proiectului de modernizare a peste 200 de km de conductă din rețeaua de termoficare.

Proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București” vizează reabilitarea a peste 200 de km de conductă transport agent termic și are o valoare de 330 milioane euro, din care fonduri nerambursabile în valoare de 278 milioane euro.

“La inceputul acestei luni am depus cererea de finantare pentru proiectul inscris în POIM – reabilitarea retelei de termoficare din Bucuresti, proiect major de investitii. Sistemul de termoficare este foarte imbatranit si afectat, de aceea sunt si probleme legate de alimentarea cu agent termic în Municipiul Bucuresti. A trebuit sa facem eforturi considerabile pentru a recupera timpul pierdut in timpul mandatului primarului intermar PNL, care timp de un an nu a depus niciun document la Bruxelles pentru a atrage aceste finantari nerambursabile“, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General a explicat că experții PMB au depus oficial aplicația de finanțare pentru “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București”, prin sistemul MySmis.
Proiectul este în acest moment în evaluare, la Ministerul Fondurilor Europene.

PMB a obținut din partea experților Jaspers documentul final de aprobare a proiectului fără comentarii sau observații substanțiale, aceasta însemnând acceptul lor în privința
transmiterii proiectului către Comisia Europeană.

De asemenea, în primăvară, PMB a depus oficial notificarea ajutorului de stat la DG Competition (Comisia Europeană), după aproximativ un an de zile în care s-a analizat, potrivit procedurilor europene, prenotificarea ajutorului.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati