Dr. Alexandru Rafila anunţă dacă se mai pot organiza alegeri parlamentare

0
148
rafila
Foto: Antena3

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), spune că noul val de alegeri ar putea avea loc şi în aceste condiţii, în ciuda exploziei cazurilor noi de coronavirus.

„Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri și dacă va începe să scadă. În 10 zile, maxim două săptămâni o să vedem ce se întâmplă, dacă putem continua activitatea aproape de normal”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

În ziua cea mai „neagră” din România, cu un record negativ COVID, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, vine cu cifre îngrijorătoare.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a declarat că „într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, scrie antena3.ro.

Rafila: Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările

„Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna, numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă, care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10.

Deci înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat prof. dr. Alexandru Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat, joi, noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel avem parte de un nou record negativ astăzi: 4.902 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, 98 de decese și 778 pacienți la ATI.

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 6.163 de morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.