Dr. Beatrice Mahler: Spitalele au nevoie de mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor

0
165

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, afirmă că ”trebuie găsite soluţii astfel ca spitalele să primească mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor”, subliniind că, în prezent, ”un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun”.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, afirmă că ”trebuiesc găsite soluţii astfel ca spitalele să primească mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor”, subliniind că, în prezent, ”un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun”.

Medicul afirmă că și la unitatea medicală pe care o conduce alocaţia pentru hrana zilnică este „mult sub nevoia reală” a pacienţilor.

„La Institutul ‘Marius Nasta’ avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructură pe care am modernizat-o, şi măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocaţi. Deşi la ‘Marius Nasta’ suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, da, din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai!”, a subliniat Mahler.

Ce meniu are un bolnav care stă în spital

Dr. Beatrice Mahler a exemplificat meniul pe care un bolnav în primește în spital:

Micul dejun este alcătuit din pâine, ceai, unt; poate să fie într-o zi și dulceață sau un mezel ori o brânză topită. Prânzul e compus dintr-o ciorbă ciorbă și felul doi care de regulă conține proteină pe bază de carne, de regulă carne de pui pentru că este cea mai accesibilă.  Seara – o budincă de legume sau mâncărică de cartofi. Însă nu putem vorbi de fructe proaspete, nu putem vorbi de salate, nu putem vorbi de desert pentru că nu le putem acoperi din costurile alocate.

Managerul de la „Marius Nasta” mai spune că „trebuiesc găsite soluţii astfel ca spitalele să primească mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor”, scrie antena3.ro.

„Iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere ca atât calitatea, cât şi cantitatea să fie în acord cu nevoia pacientului”, a conchis dr. Beatrice Mahler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.