Dr. Emilian Imbri: Reacțiile după a doua doză de vaccin pot fi ceva „mai zgomotoase”

0
168
pixabay

După a doua doză de vaccin este posibil să existe reacții ceva „mai zgomotoase”, care nu durează mai mult de o zi, dar care ar putea fi semnul că organismul, alertat de la prima doză, reacționează creând anticorpi, spune Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București. 

Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, potrivit Digi24.

El a spus că va face în spital și o testare de anticorpi pentru a compara rezultatele imunizării între persoanele care n-au avut reacții și cele care au avut.

„Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”, a spus Emilian Imbri.

7-8 cadre medicale au dezvoltat COVID după vaccin

El a precizat că a avut în rândul personalului său medical 7-8 persoane care erau infectate în momentul în care și-au făcut prima doză de vaccin, dar care nu știau că sunt infectate.

„N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”, a precizat Emilian Imbri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.