Dr. Mahler: De multe ori pierdem lupta cu viața și în cazul pacienților COVID vindecați, dar care rămân cu sechele

0
58
Pexels

Bilanțul de miercuri, când România a înregistrat un nou record negativ, este „trist și îngrijorător, pentru că direcția este, în continuare, una de creștere și asta nu ne face bine deloc dacă ne gândim la resursele pe care le avem și la oboseala” cu care se confruntă cadrele medicale, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

„Un număr de cazuri care-mi trezește fiori pentru că direcția este, în continuare, una de creștere progresivă, lentă dar susținută și asta nu ne face bine deloc dacă ne gândim la resursele pe care le avem, la oboseala pe care o avem în sistemul de sănătate și la tot ceea ce înseamnă managementul unei astfel de situații în viitor”.

Medicul a afirmat la Digi24 că o mare problemă, în aceste momente, o reprezintă resursa umană epuizată.

„La Insitutul Marius Nasta avem dotări, avem aparatura necesară, o mare problemă este resursa umană care este obosită. Colegii care rămân și asigură graficul de lucru sunt epuizați, sunt lacrimi în ochii lor în momentul în care stai de vorbă cu ei și își povestesc orele de activitate petrecute. Este foarte dificil să treci prin asemenea perioadă și să-ți dai seama că sunt tot mai mulți paienți care vin la spital”.

Managerul Institutului „Marius Nasta” atrage atenția că „îngrijorător pentru noi sunt pacienții care sunt vindecați, ajung cu infecție SARS-CoV-2 negativă, însă rămân dependenți de oxigen. Riscul de deces la această categorie este încă mare, chiar dacă ajung în secții de pneumologie.

De multe ori pierdem lupta cu viața și la această categorie de pacienți care sunt vindecați, dar care rămân cu sechele importante. E o problemă care încă nu are o terapie specifică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.