Dr.Max a achizționat mai multe farmacii și un distribuitor

Dr. Max România continuă să își întărească poziția în piață, prin achiziționarea operațiunilor Gedeon Richter și Pharmafarm.

  • Noua achiziție facută de grupul farmaceutic din România, deținut de către Dr. Max Group – grup care se situează pe poziția 2 în Europa, ajunge astfel la peste 850 de farmacii în România.

„Odată cu integrarea operaţiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter, ne vom consolida poziţia în piaţă (…). Cu această nouă achiziţie, ne propunem să răspundem cât mai bine nevoilor pacienţilor din România, oferindu-le servicii accesibile şi un portofoliu larg de produse”, a declarat directorul general al lanţului Dr. Max România, Cezar Zaharia, conform unui comunicat de presă remis Agerpres.

Tranzacția respectă toate criteriile în vigoare impuse de lege și a fost aprobată de Consiliul Concurenței, ceea ce marchează o nouă etapă în procesul de integrare a operațiunilor de retail și distribuție ale companiei Gedeon Richter, proces care se va întinde pe parcursul mai multor luni.

Dr. Max România este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din România, care oferă servicii de retail farmaceutic și distribuție de medicamente, având o cifră de afaceri de peste 1.3 miliarde de euro în 2022 și peste 5000 de angajați. Compania deține două linii de business, ambele de importanță strategică: linia de distribuție de medicamente, Mediplus, și linia de retail farmaceutic, Dr. Max.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati