Dr. Monica Pop: S-a creat o isterie, o panică, toți văd și caută numai COVID – SPITALELE TREBUIE SĂ FUNCTIONEZE măcar la 25% din capacitate!

Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a transmis un mesaj pe Facebook, în plină criză de coronavirus, prin care face un apel ca ”SPITALELE SĂ FUNCTIONEZE măcar la 25% din capacitate! ALTFEL SE MOARE de ALTE BOLI MULT MAI MULT DECÎT de covid!. BOALA NU ASTEAPTĂ!”.

„SPITALELE TREBUIE SĂ FUNCTIONEZE măcar la 25% din capacitate! ALTFEL SE MOARE de ALTE BOLI MULT MAI MULT DECÎT de covid!. BOALA NU ASTEAPTĂ!

  • A murit un tînâr de 21 de ani din cauza unei afecțiuni grave : pancreatită. Desi nu avea nici un simptom de covid, tot a fist suspicionat ! NU AVEA! Si dacă ar fi avut, nu trebuia operat pînă nu venea rezultatul?! S-a pierdut timp pretios, cu declaratii si teste!

S-a creat o isterie, o panică, toți văd și caută numai covid! Si medicii sînt oameni, cu simțăminte și temeri! Unii foarte curajoși, rezistenți, altii mai puțin! S-a inoculat in așa hal situarea acestei afectiuni în fruntea celorlalte mii încit se vede în orice pacient un posibil infectat! E bine doar partial! Panica din sistem poate fi diminuată numai în situatia în care spitalele si policlinicile ar functiona macar la un sfert din capacitate, iar pacientii ar avea unde se se adreseze si ar putea fi tratati la timp! Gînditi -vă la milioanele de programâri amînate! Ce si cum va putea fi DUPĂ? Vor fi asteptări de ANI! DAR BOLILE NU ASTEAPTĂ!!! Iar teama pacientilor că boala lor poate evolua prost si nu o pot controla si trata la timp, va secera multe minți și vieti! Agravarea bolilor, depresii, chiar sinucideri, asta va fi dacâ oamenii nu vor avea acces la sănătate! Frica de boală e foarte mare si face victime și în timpuri normale, se stie bine acest lucru! Și așa psihicul multor români nu mai e strong de multâ vreme!

Dar, dacă se respectă corect toate recomandările de protectie și dacă au echipamente, , pericolul nu e mare pentru medici, personal și pacienți!”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati