Dr. Valeriu Gheorghiță ia în calcul înfiinţarea unor centre de tip drive thru

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că în a treia etapă de vaccinare este luată în calcul înfiinţarea în marile oraşe a unor centre de vaccinare de tip drive thru.

Cu toate acestea, el spune că prioritatea o constituie punerea în funcţiune a unor centre mobile de vaccinare, unde să poată fi imunizate persoanele din mediul rural care nu au acces la centre fixe, scrie news.ro.

„Pentru toată campania de vaccinare sunt prevăzute 750 de centre de vaccinare, toate aceste centre cumulând peste 1.760 de cabinete. Mai spuneam cu alte ocazii, vor putea fi asigurate peste 100.000 de persoane care ar putea fi vaccinate zilnic în toate aceste cabinete de vaccinare.

Prioritatea este operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare

Centrele de tip drive thru sunt prevăzute pentru etapa a treia, în perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip drive thru.

Pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix şi de asemenea aceste centre vor putea fi activate în momentul în care vom avea o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permitem deschiderea tuturor centrelor”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, marţi, într-o conferinţă de presă.

Gheorghiţă a precizat că riscul de irosire a dozelor ar creşte în cazul în care acestea ar fi distribuite medicilor de familie, însă a subliniat că autorităţile iau în calcul folosirea în comun a cabinetelor medicilor de familie din mediul rural unde echipe mobile pot fi trimise, iar locuitorii pot fi vaccinaţi cu sprijinul medicilor de familie.

El a reamintit utilitatea listei de aşteptare pentru vaccinare în vederea deschiderii tuturor acestor centre.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati