Draga Olteanu Matei, în continuare în stare gravă, la ATI. Medic: Este extrem de fragilă

Starea actriței Draga Olteanu Matei este în continuare gravă, ea fiind internată la Terapie Intensivă, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Medicii care o îngrijesc spun că pacienta este extrem de fragilă și necesită menținerea funcțiilor vitale.

Medicul șef al UPU-SMURD, prof.dr. Diana Cimpoeșu, a declarat, luni, că starea actriței Draga Olteanu Matei nu s-a schimbat. La trei zile de la internare în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, este tot la ATI, iar medicii fac eforturi pentru menținerea funcțiilor vitale.

„Starea pacientei este staţionară. Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic.

Este o pacientă extrem de fragilă, 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Este o patologie complexă cardiacă, suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani, care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge.

De aceea, după cum v-am spus de această dată, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă, starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut”, a spus Cimpoeșu, potrivit Digi24.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

În prezent, Draga Olteanu Matei este internată la ATI, în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati