Droguri la şcoală: Ce măsuri au luat autorităţile din Bucureşti după ce trei eleve au ajuns la spital

Echipe mixte de specialişti vor merge în şcolile din Capitală pentru a le prezenta elevilor pericolul consumului de droguri.

  • De asemenea, unităţile de învăţământ vor beneficia de supravegherea mai atentă a forţelor de ordine, după ce trei eleve au ajuns la spital din cauza stupefiantelor.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, anunță că a fost încheiat un protocol cu instituţiile din subordinea Prefecturii în ceea ce priveşte prevenirea consumului de droguri.

„Vom începe să trimitem în școli echipe mixte de specialiști în comunicare, de la DSP, de la Agenția Națională Antidrog, psihologi și sociologi, care să explice tinerilor pericolele consumului de substanțe interzise.

Poliția va veghea la micul trafic de droguri din școli

În același timp, atât Poliția, cât și Jandarmeria, au primit o sarcină în plus, respectiv aceea de a veghea în jurul școlilor la micul trafic de droguri. Dealerii de droguri găsesc la școală, pe lângă școală, mediul cel mai propice prin care se recrutează prin varii metode viitori consumatori de droguri.

De asemenea, și sfaturile profesorilor sunt binevenite, dacă sunt bine formulate. În plus, o bună comunicare între școală și părinți poate contribui la combaterea consumului.

Și Ministerul Sănătății ar trebui să creeze centre specializate și să înceapă să pregătească profesional specialiști care să acorde asistență medicală calificată pentru ca dependența de droguri să fie vindecată, astfel încât tinerii să poată fi redați familiei și societății”, a declarat Toni Greblă, pentru „Adevărul“.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati