Drona CJ Ilfov, în sprijinul ISU București Ilfov pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată – FOTO

Drona Consiliului Judeţean Ilfov a sprijinit forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti Ilfov în acţiunea de stingere a unui incendiu de vegetaţie uscată, potrivit unui comunicat de presă.

Astăzi, drona aflată în dotarea Consiliului Judeţean Ilfov a contribuit la finalizarea cu succes a unei misiuni de stingere a unui incendiu din zona Şoseaua Olteniţei – Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov.

În acţiunea de stingere a incendiului au fost implicate, pe lângă drona Consiliului Judeţean Ilfov, nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Pe baza imaginilor transmise cu ajutorul dronei, comandantul acţiunii a putut optimiza indicaţiile către echipajele de stingere privind acţiunea în teren, iar incendiul a fost rapid localizat şi lichidat în limitele găsite, fără risc de extindere. S-a putut efectua, astfel, o recunoaştere a zonei afectate, stabili amploarea şi riscul de extindere şi, prin urmare, s-au putut efectua manevrele optime de lichidare.

Conform datelor ISU, suprafaţa afectată de incendiu a fost de aproximativ 30.000 – 40.000 de mp de teren agricol.

În cursul anului 2021, Consiliul Judeţean Ilfov a semnat un protocol de cooperare cu ISUBIF în vederea realizării proiectului „Tehnică modernă pentru siguranţa ta”, care presupune utilizarea dronei aflate în dotarea Consiliului Judeţean Ilfov în acţiuni specifice ISUBIF, de natură excepţională, cu caracter non-militar, care prin amploare ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate se impun măsuri urgente şi resurse suplimentare.

Astfel, drona poate fi folosită, spre exemplu, în cazul unui incendiu, capacitatea sa de a filma în timp real şi transmite imaginile direct în centrul de comandă fiind utilă pompierilor în luarea celor mai bune decizii în situaţii limită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati