Drum de legătură între DN 1A Buftea și DJ 101 Buftea – Corbeanca (DN1). Contract de 86 de milioane lei pentru o șosea de 4 kilometri

1
182

Consiliul Județean Ilfov a scos la licitație un contract de 86 de milioane lei pentru proiectarea și construirea unui drum de legătură între DN 1A Buftea și DJ 101 Buftea – Corbeanca (DN 1). Contractul are o durată de 20 de luni din care 16 luni reprezintă perioada de execuție, scrie economedia.ro.

Drumul de legătură are o lungime de 4,2 kilometri cu un profil de 4 benzi (3,50 metri lățime bandă), trotuare de 2,5 metri și piste biciclete de 1,5 metri.

Traseul proiectat începe după nodul rutier nou ce se va realiza la intersecția cu Autostrada A0 București Nord cu DN 1A și centura Buftea, potrivit documentației tehnice pe care a consultat-o Economedia. De la intersecția cu A0, Drumul de Legătură dublează viitoarea Centură Buftea pentru care CNAIR are șapte oferte depuse. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional POR.

„Proiectarea lucrărilor: Întocmire Proiect Tehnic și detalii de execuție, documentații tehnice necesare în vederea obținerii acordurilor, avizelor și autorizațiilor, PAC, POE și asigurarea asistenței tehnice pe parcursul execuției lucrărilor, verificarea tehnică a proiectării. Execuția lucrărilor: Proiectul de investiții constă în execuţie lucrări pentru obiectivul de investiții: ” DRUM DE LEGĂTURĂ DN 1A BUFTEA – DJ101” Proiectul are ca obiect realizarea drumului de legătură și implicit îmbunătățirea condițiilor generale de transport. Principalele lucrări din cadrul contractului sunt: • Lucrări de sporire a capacității de circulație, îmbunătățirea capacității portante și sporirea gradului de confort și siguranță prin aducerea traseului existent la 4 benzi de circulație de 3,50m fiecare cu îmbrăcăminte din beton asfaltic pe toată lungimea analizată în cadrul proiectului; • Lucrări pentru siguranța circulației pietonale – trotuare de 2,50m lățime pe fiecare parte a drumului, acestea vor fi realizate lângă pista de biciclete; • Lucrări pentru amenajare piste pentru bicicliști – se vor realiza piste de biciclete unidirecționale de 1,50m lățime fiecare”, arată Documentația din SEAP.

Expertiza Tehnică Drum de Legătură DN 1A – DJ 101 pe care a realizat-o proiectantul Complex Design în 2022:

Varianta Buftea este la a doua procedură de achiziție, lungimea șoselei este de 6 kilometri, iar contractul estimat la peste 300 de milioane de lei.

Ofertele depuse la contractul CNAIR:

– Asocierea BOG’ART SRL – TRACE GROUP HOLD PLC (Romania – Bulgaria)

– CONSTRUCTII ERBASU SA (Romania)

– Asocierea IBB-HIB ROMANIA SRL – IBB HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH (Romania-Germania)

– ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.

– PORR CONSTRUCT SRL

– Asocierea TRACON SRL – CHIRULLI ANDREA IMPRESA INDIVIDUALE (Romania – Italia)

– Asocierea X-WAY INFRASTRUCTURE SRL – CONCELEX SRL – TERRA GAZ CONSTRUCT SRL – HYDROSTROY AD (Romania – Bulgaria)”.

Noul contract are o valoare cuprinsă între 330 și 390 de milioane lei, 10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. VO Buftea,în lungime de 5,77 km, se desprinde din DN 1 A (km 17+ 100) cu orientarea nord, ocolind pe partea de est complexul Avicola Buftea (zona propusă spre construire de locuințe colective) și continuă, utilizând culoarul natural din lungul canalului situat la est de localitatea Buftea, aproximativ paralel cu DN 1A”. Potrivit caietului de sarcini, şoseaua are profil de drum rapid: platforma drumului va avea o lungime de 18, 6 metri din care 14 metri carosabil cu 4 benzi, bandă de încadrare 2X0,75 metri, zonă mediană de 1,6 metri cu separator median din beton New Jersey şi două parcări. Exproprierile se vor face pe 320 000 mp., 13 % fiind terenuri neagricole și 87% terenuri agricole.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.