Drumul Valea Largă. Ciprian Ciucu îl acuză pe Nicuşor Dan că blochează acest important proiect din Sectorul 6: ”Vara viitoare am putea avea un nou drum civilizat” – FOTO

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, afirmă că proiectul lărgirii Drumului Valea Largă, ce ar putea degreva traficul pe Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara, se află în impas, din cauza faptului că primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, încă nu semnează avizul care permite înaintare proiectului.

  • Astfel, edilul îi cere lui Nicuşor Dan să semneze avizul de defrişare necesar continuării lucrărilor la Drumul Valea Largă, altfel pierzându-se banii din PNDL accesaţi pentru acest proiect, pentru care s-au cheltuit zeci de milioane de lei pe exproprieri.

„Am făcut exproprieri. Sectorul 6 a dat zeci de milioane de lei pentru a face exproprieri pentru acest drum. (…) Este proiectat cu tot cu utilităţi, cu apă, canal, cu iluminat public, la două benzi pe sens, piste de biciclete şi trotuare largi. (…) Acum se lucrează la apă, canal deja şi nu mai pot avansa, în lipsa lipsa avizului de defrişare de la PMB. Deci, dânşii, dacă nu primesc acest aviz de defrişare, vor muta muncitorii şi utilajele în alte părţi”, a explicat Ciucu, luni, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

El a subliniat că este „imperativ” să nu se oprească proiectul şi, aşa cum a decis Consiliul Local Sector 6, se vor planta 1.200 de copaci de o calitate net superioară din punct de vedere dendrologic arborilor ce sunt în prezent pe amplasament.

”Vara viitoare am putea avea un nou drum civilizat în Sectorul 6, dacă primim acest aviz”

Ciprian Ciucu şi-a asumat public că pentru fiecare copac defrişat autoritatea locală va planta în compensare zece copaci.

„Această lucrare este finanţată din Programul ‘Anghel Saligny’, am luat bani din PNDL pentru ea. Dacă nu o facem, pierdem şi banii aceştia. (…) Vara viitoare am putea avea un nou drum civilizat în Sectorul 6, dacă primim acest aviz”, a susţinut primarul.

Într-o postare pe Facebook, el a menţionat că, personal, l-a sprijinit permanent pe primarul general şi din punct de vedere politic şi administrativ.

„De exemplu, PMB a defrişat în primăvara anului trecut circa 100 de arbori pentru a fi executat tronsonul 1 din lucrarea de la Prelungirea Ghencea şi ne-a solicitat sprijinul. Am ajutat! Deci, pentru propriile proiecte se emit avize de defrişare, pentru proiectele Sectorului 6, nu. Îi atrag atenţia primarului Bucureştiului că în Sectorul 6 locuiesc tot bucureşteni”, a transmis Ciprian Ciucu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati