Dulciurile, băuturile dar şi medicamentele ce pot da rezultate fals pozitive la testele antidrog

0
556

Avertisment important! Mare atenţie la ce consumaţi înainte să vă urcaţi la volan. Se ştie deja că unele medicamente pot influenţa rezultatul unui eventual drugtest. Ce poate nu ştiaţi este că şi unele dulciuri sau energizante pot avea acelaşi efect.

La ce fel de alimente trebuie să avem grijă!

Sunt tot mai multe alimente, dar şi băuturi pe care specialiştii le includ pe lista celor pe care n-ar trebui să le consumăm în cazul în care ne suim la volan şi plecăm cu maşina.

În caz contrar, românii pot avea surpriza neplăcută de a avea un fals rezultat pozitiv fie la drugtest, fie la alcooltest.

Pe această listă au mai fost incluse macul, energizantele, berea fără alcool sau dulciurile cu lichior sau cu puţin alcool ori chiar cornurile cu şampanie.

Unele dintre ele dacă sunt consumate în exces pot arăta un rezultat pozitiv la test, atrag atenţia specialiştii.

Tot ei ne recomandă că este mai bine să stăm departe de produsele amintite, pentru că ar putea fi foarte greu să ne demonstrăm nevinovăţia.

Dacă în unele situaţii rezultatele de sânge arată faptul că nu am consumat substanţe interzise, în alte situaţii ar putea fi nevoie să ajungem în instanţă pentru a ne demonstra nevinovăţia.

Sunt cunoscute situaţiile în care şoferii care au folosit apă de gură sau au consumat salată cu oţet au ieşit pozitiv la alcooltest, potrivit observatornews.ro.

Dintre medicamentele care trebuie evitate, cel mai cunoscut este unul folosit pentru tratarea inflamaţiilor.

Apoi, tratamentele antidepresive, precum trazodona și bupropiona, pot da rezultate fals pozitive pentru amfetamine.

De altfel, și unele medicamente antipsihotice, cum ar fi quetiapina și clorpromazina, pot genera teste fals pozitive pentru amfetamine sau metamfetamine.

Însă și medicamente foarte cunoscute și utilizate de români îi pot lăsa pe șoferi fără permis în cazul testării cu aparatele DrugTest. Astfel, medicamente pentru combaterea durerii, cum sunt ibuprofenul și naproxenul, pot da rezultate fals pozitive pentru marijuana.

Mai mult decât atât, medicamentele pentru răceală sau alergii, mai ales cele care au în compoziție pseudoefedrină sau efedrină, pot provoca rezultate fals pozitive pentru amfetamine.

Deși pare improbabil, consumul de alimente sau băuturi care conțin semințe de mac poate duce la rezultate fals pozitive pentru opiacee, pentru că aceste semințe conțin urme de morfină, mai spun medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.