După Poliția Locală, și directorii din cadrul Primăriei Sector 5 ies la pas, voluntar, pe străzi

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a organizat o şedinţă cu directorii din cadrul primăriei, în care le-a cerut să colaboreze cu Poliţia Locală pentru a stopa actele de vandalism. În plus, edilul a cerut mai multă colaborare şi implicare între direcţii, pentru a gestiona rapid problemele ce apar în sector.

Pentru ca directorii să vadă în timp real ce se întâmplă pe raza administrativ teritorială a sectorului, Cristian Popescu Piedone a dispus ca în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 07.30-09.00, până la venirea la serviciu, fiecare director, dar şi viceprimarii, să meargă în teren, în zonele ce se vor stabili în prealabil.

Aceştia se vor deplasa fie cu autoturismul personal, fie o vor lua la pas pe străzile din sector. Această acţiune are ca scop principal creşterea interactivităţii între Primăria Sectorului 5 şi cetăţeni. Fiecare director în parte trebuie apoi să prezinte un raport la Cabinetul Primarului, cu problemele întâlnite, dar şi cu soluţii.

De asemenea, aceştia vor realiza şi planşe foto pe care le vor ataşa la raport. După ora 09.00, directorii pot beneficia de autoturismele primăriei.

„Începând de astăzi, fiecare director din cadrul primăriei, dar şi viceprimarii, vor efectua vizite de lucru în teren zilnic, între orele 07.30-09.00. Fiecare dintre ei trebuie să vadă exact situaţia din sector. Să ia măsuri pentru a soluţiona problemele întâlnite. Să interacţioneze direct cu cetăţenii, pentru că numai aşa putem transforma acest sector. Trebuie să ţinem cont de oameni, trebuie să mergem direct la firul ierbii, cum s-ar spune. Doar aşa putem avea rezultate bune şi rapide. Nu cred că este un capăt de ţară pentru niciun director să facă acest lucru. Ba mai mult, ar trebui să mai treacă pe la Biserică să aprindă o lumânare şi să mulţumească pentru locul de muncă pe care îl au, pentru că îşi pot întreţine familiile din salariile pe care le încasează de la Primăria Sectorului 5. Afară sunt oameni care le vânează posturile nu din invidie, ci din necesitate. Am nevoie de oameni care să performeze, să îi ajute cu adevărat pe cetăţeni, să le demonstrăm că în acest sector se poate şi altfel.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunţat că în zilele următoare se va începe şi el deplasările pe teren, aşa cum a făcut-o şi în trecut ca primar.

În cadrul şedinţei operative, primarul a solicitat accelerarea proiectelor realizate din fonduri europene, având în vedere că aceste sume nerambursabile pot reprezenta şansa Sectorului 5 de a se dezvolta şi moderniza rapid.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Cristian Popescu Piedone a cerut transformarea modulelor din sector în „Primării de cartier”. Aici se vor afla angajaţi ai primăriei care îi vor sprijini şi îndruma pe cei care au nevoie de anumite informaţii sau documente, inclusiv persoanele vârstnice, pentru a nu se mai deplasa până la sediul instituţiei sau pentru a-i ajuta să solicite anumite documente în online.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati