După succesul echipei de robotică a României AutoVortex, din SUA – a urmat ExpoDubai 2020, unde și-a demonstrat încă o dată talentul

După succesul din SUA, unde au obținut locul I la Campionatul Internațional de Robotică CRI 2021, echipa de robotică AutoVortex și-a demonstra încă o dată talentul, la ExpoDubai 2020, eveniment la care au participat la începutul lunii octombrie, la invitația Ministerului Afacerilor Externe din România.

Echipa de robotică AutoVortex ASE și-a demonstrat încă o dată talentul, de data aceasta la ExpoDubai 2020, cel mai ambițios proiect al Emiratelor Arabe Unite de până acum și cel mare eveniment de acest gen din lume.

Aici au prezentat atât roboții cu care au scris istorie în Rusia, cât și PRIMUL ROBOT UMANOID MULTIFUNCTIONAL complet gandit, construit și programat de către membrii echipei, care va interacționa cu publicul, va putea permite accesul la pavilionul României de la distanță, va reacționa automat la interlocutori prin mimica și mișcarea capului și a mâinilor și va avea în piept un ecran pe care vor rula prezentări și logo-urile partenerilor.

  • ”Echipa a fost aleasă de MAE pentru a arăta întregii lumi ce lucruri frumoase se construiesc în România”, a menționat echipa, pe pagina de facebook.

„Special pentru expoziția EXPO DUBAI 2020, echipa de robotică susținută de Rompetrol a creat un robot umanoid, care interacționează cu vizitatorii. Este un robot construit și programat integral de către echipa de robotică AutoVortex Romania, care va interacționa în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022 cu cei peste 25 de milioane de vizitatori din întreaga lume, așteptați atât fizic, cât şi în mediul online la eveniment.

De asemenea, vizitatorii pot testa roboții campioni si pot afla povestea și aventurile AutoVortex Romania direct de la elevii și studenții români.

Distracție la Pavilionul României de la EXPO 2020 DUBAIPavilionul României la evenimentul EXPO DUBAI 2020, cu o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi, ilustrează simbolic operele unor creatori români din domeniile artistic şi al cercetării ştiinţifice, precum Constantin Brâncuşi, George Enescu, Grigore Antipa şi Nicholas Georgescu-Roegen. Acesta înglobează şi interconectează o serie de teme secundare: turism, apă, tehnologie şi educaţie, componente reprezentative pentru România, ilustrate într-o nouă perspectivă.

Proiectul Pavilionului se bazează pe o abordare dinamică, integrând modalităţi alternative şi complementare de comunicare cu publicul, mijloacele multimedia jucând un rol esenţial. Pavilionul României s-a înscris în programul prin care organizatorii invită în spaţiul expoziţional grupuri de elevi. Copiii cu vârste între 6 şi 17 ani şi studenţii au acces gratuit la Expo 2020 Dubai”, a mai precizat echipa României de Robotică AutoVortex, pe pagina de socializare.

”Echipa a adus, pe lângă roboții de la competiție, și unul creat special. „Vexi, îmi aduci te rog un pahar cu apă!”, se dă mare Dimitrie. Vexi vine cu un pahar pe jumătate și tânărul îl dă peste cap ca pe un shot de whisky. „Puteți aici scana un QR code și se generează imagini cu locuri din România. Iată, putem vedea cascada Bigăr înconjurându-ne”, ne plimbă băiatul cu telefonul în mână ca și cum ar ține o lumânare pe coridoare întunecate.

Timp de șase luni, alți și alți artiști manufacturieri își vor muta atelierul aici. Acum este Simina Filat care lucrează piele sau alte materiale reciclate.

Apoi ajungi la o instalație de artă inspirată de Coloana Infinitului lui Brâncuși și de pe ecranele încastrate poți urmări diferite inițiative din diferite locuri ale României, care au în centru meșteșugurile sau arta. Tot din QR code afli mai multe despre Constantin Brâncuși, Grigore Antipa, George Enescu și Nicolae Grigorescu Roegen. Și în final, ajungi la bar. Barul de apă minerală”, scrie libertatea.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati