E Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – un autoturism achiziționat de curând va facilita activitățile de recuperare și abilitare a acestora în Sectorul 6

0
280
E Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – un autoturism achiziționat de curând va facilita activitățile de recuperare și abilitare a acestora în Sectorul 6, anunță DGASPC.
 
În apropierea zilei de 3 decembrie 2023, când se celebrează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități ( https://bit.ly/3t2FW7H ), un automobil nou-nouț a intrat în posesia Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din Sectorul 6. La timp pentru a facilita transportul celor care frecventează centrul și a susține logistic activitățile de zi cu zi derulate aici.
Vehiculul a fost achiziționat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Proiectului „Reabilitarea/renovarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități”, cod PNRR 2022/C13/MMSS/12, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.
Conform specialiștilor centrului, mobilitatea constituie un factor important în abilitarea și reabilitarea funcțională a persoanelor cu dizabilități.
Noul automobil va permite transportul persoanelor care au o capacitate motrice limitată, iar pentru beneficiarii nedeplasabili va fi folosit pentru oferirea de servicii la domiciliu.
Același proiect a permis amenajarea și dotarea unui atelier de croitorie în cadrul centrului, permițând desfășurarea unor activități de abilitare și pregătire pentru angajare pe piața muncii.
De asemenea, centrul a fost dotat cu o serie de echipamente specifice, necesare derulării activităților de terapie ocupațională și ergoterapie:
  •  un panou de proiecție interactivă pe perete digital LCD (necesar în terapia prin stimulare senzorială),
  •  un panou interactiv Mali (necesar în stimularea motrică)
  •  un panou interactiv Hit the light (pentru reabilitare fizică și cognitivă),
  •  un echipament Neurofeedback (destinat terapiei și reabilitării prin stimulare cognitivă asistată de computer)
  •  un fotoliu vibroacustic rabatabil cu componenta de terapie audio integrată și interfața digitală pentru conectare la sistemul Neurofeedback (instrument folosit în stimularea tactilă și proprioceptivă)
În 1992 Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze pe data de 3 decembrie Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru ca aceste persoane să fie tot mai mult integrate în societate (Rezoluţia 47/88). Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.