E Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – un autoturism achiziționat de curând va facilita activitățile de recuperare și abilitare a acestora în Sectorul 6

E Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – un autoturism achiziționat de curând va facilita activitățile de recuperare și abilitare a acestora în Sectorul 6, anunță DGASPC.
 
În apropierea zilei de 3 decembrie 2023, când se celebrează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități ( https://bit.ly/3t2FW7H ), un automobil nou-nouț a intrat în posesia Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din Sectorul 6. La timp pentru a facilita transportul celor care frecventează centrul și a susține logistic activitățile de zi cu zi derulate aici.
Vehiculul a fost achiziționat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Proiectului „Reabilitarea/renovarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități”, cod PNRR 2022/C13/MMSS/12, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.
Conform specialiștilor centrului, mobilitatea constituie un factor important în abilitarea și reabilitarea funcțională a persoanelor cu dizabilități.
Noul automobil va permite transportul persoanelor care au o capacitate motrice limitată, iar pentru beneficiarii nedeplasabili va fi folosit pentru oferirea de servicii la domiciliu.
Același proiect a permis amenajarea și dotarea unui atelier de croitorie în cadrul centrului, permițând desfășurarea unor activități de abilitare și pregătire pentru angajare pe piața muncii.
De asemenea, centrul a fost dotat cu o serie de echipamente specifice, necesare derulării activităților de terapie ocupațională și ergoterapie:
  •  un panou de proiecție interactivă pe perete digital LCD (necesar în terapia prin stimulare senzorială),
  •  un panou interactiv Mali (necesar în stimularea motrică)
  •  un panou interactiv Hit the light (pentru reabilitare fizică și cognitivă),
  •  un echipament Neurofeedback (destinat terapiei și reabilitării prin stimulare cognitivă asistată de computer)
  •  un fotoliu vibroacustic rabatabil cu componenta de terapie audio integrată și interfața digitală pentru conectare la sistemul Neurofeedback (instrument folosit în stimularea tactilă și proprioceptivă)
În 1992 Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze pe data de 3 decembrie Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru ca aceste persoane să fie tot mai mult integrate în societate (Rezoluţia 47/88). Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati