eBussy, cea mai simpatică utilitară electrică, la preț de Dacia Spring

Producătorul german a anunțat că până acum a primit peste 4.000 de solicitări pentru eBussy, cea mai populară versiune fiind camper, potrivit auto-bild.ro.

În această vară, firma Electric Brands și-a prezentat primul model electric, eBussy. Disponibil în 10 versiuni de caroserie diferite — ușor demontabile și interschimbabile — , eBussy folosește o singură platformă, cu o singură ofertă de motorizare: un motor de circa 20 de cai-putere, 1.000 de Newtoni-metru.

Cu bateria de 10 kWh, eBussy poate parcurge cu un singur plin până la 200 de kilometri, mulțumită unei mase totale de 450-600 de kilograme, în funcție de versiunea de caroserie aleasă. Există și o baterie mai mare, de 30 kWh, care garantează o autonomie de până la 600 de kilometri, spune producătorul. Sigur, nu va fi cel mai rapid mijloc de transport, însă cu siguranță unul dintre cele mai simpatice.

Producătorul nu a publicat dimensiunile mașinii, însă judecând după imagini este vorba de o mașinuță cu spațiu pentru până la patru pasageri. Sarcina maximă este de 1.000 de kilograme, spune Electric Brands.

Din momentul lansării modelului și până în prezent au fost înregistrate peste 4.000 de comenzi pentru eBussy — numele este prescurtare de la electric bus system — cea mai populară caroserie fiind Camper. Prețurile pentru eBussy variază de la 15.800 € la aproape 30.000 €, în funcție de versiunea aleasă. Producția pentru lui eBussy va începe în 2021, anunță Electric Brands.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati