Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, cea mai înaltă distincţie individuală la concursul Price Media Law Moot Court

Performanţa studentei Maria Jose Escobar a adus echipei Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti cea mai înaltă distincţie individuală conferită de organizatori în cadrul etapei internaţionale a concursului Price Media Law Moot Court. Studentă în anul IV la Facultatea de Drept, MarĂia Jose Escobar a primit premiul pentru cel mai bun pledant din concurs.

Dintre cei aproximativ 100 de studenţi care au pledat în faţa juriilor, studenta s-a evidenţiat prin calitatea şi claritatea pledoariei, poziţionând Universitatea din Bucureşti pe podiumul competiţiei organizate de Universitatea din Oxford (University of Oxford) în perioada 12-16 aprilie 2021.

„Concursul Price Media Law Moot Court mi-a permis să aprofundez probleme complexe şi de actualitate, alături de o echipă minunată. Distincţia individuală pe care am obţinut-o este un prilej de mare mândrie pentru mine şi sper că-i va încuraja şi pe alţi studenţi să urmeze această cale şi să se înscrie la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Eu am ales Dreptul pentru eram convinsă că nicio altă facultate nu îmi va conferi acel tip de structură mentală pe care o căutam şi pe care, într-adevăr, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti mi-a format-o. Până acum nu am regretat alegerea mea, oricât de greu a fost drumul”, a menţionat Maria Jose Escobar după aflarea rezultatului competiţiei.

Acest premiu individual vine să confirme parcursul remarcabil al echipei Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, care a dovedit că rezultatele obţinute la etapa regională, desfăşurată în perioada 2-4 decembrie 2020, au fost meritorii. În cadrul competiţiei organizate de Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta, echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a obţinut premiul I pentru cel mai bun memoriu, premiul al II-lea pentru cel mai bun pledant, Maria Jose Escobar, şi locul al II-lea în clasamentul general al concursului.

Echipa Facultăţii de Drept a UB a fost formată din Denisa-Cristina Călin, Maria Jose Escobar (studente în anul al IV-lea de studiu), Teodora Lianu, Irina Neagu, Mihai Rotaru şi Gheorghe-Sabin Solomon (studenţi în anul al III-lea de studiu) şi coordonată de drd. Ştefan Bogrea.

Price Media Law Moot Court Programme este cel mai prestigios concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului şi al dreptului comunicării (media law) din lume, organizat de programul de Comparative Media Law and Policy al Universităţii din Oxford, în parteneriat cu Bonavero Institute of Human Rights. Considerat unul dintre concursurile de procese simulate de „Grand Slam”, concursul Price Media Law Moot Court reuneşte anual, la Universitatea din Oxford, cele mai bune echipe dintre cele peste o 100 înscrise la nivel mondial.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati