Echipa Universităţii din Bucureşti a câștigat locul I la concursul „Willem Vis Hong Kong”

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a obţinut locul I şi menţiune pe echipe (din 154 de echipe participante) în cadrul fazei scrise a ediţiei a 18-a a concursului Willem Vis Hong Kong, cel mai mare şi cel mai prestigios concurs studenţesc de drept privat din lume care s-a desfăşurat online.

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti care participă la concursul Willem C. Vis (ediţia Hong Kong şi ediţia Viena) este alcătuită din 6 studenţi, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediţii ale concursului: Ruxandra Florina Comăneci (master College Juridique Franco-Roumain), Anca Roxana Pascu (anul III), Tudor Popa (anul II şi College Juridique Franco-Roumain), Lia Cristina Popescu (anul III şi College Juridique Franco-Roumain), Maria Raluca Stancu (anul III şi College Juridique Franco-Roumain) şi Vlăduţ Virgil Velcea (anul IV).

În cadrul fazei scrise, echipa a obţinut locul I la categoria „David Hunter” pentru cel mai bun memoriu al reclamantului, din 154 de echipe participante. Locul II la această categorie a fost obţinut de Universitatea Freiburg (Germania), iar locul III de National Law University, Jodhpur (India).

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a obţinut, de asemenea, o menţiune (locul IV ex aequo) la categoria „Fali Nariman” pentru cel mai bun memoriu al pârâtului, din 154 de echipe participante. Locul I la această categorie a fost obţinut, la egalitate, de Gujarat National Law School (India) şi Universitatea Ludwig-Maximillian din Munchen (Germania), iar locul III, de Universitatea din Zurich (Elveţia). Locul II nu a fost acordat.

Faza orală a concursului s-a desfăşurat online. În rundele generale ale competiţiei, echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a pledat împotriva următoarelor echipe: South China Normal University (China), National Law University Odisha (India), University Law College Bangalore (India) şi Universitatea Sebelas Maret (Indonezia). Universitatea Fordham (SUA) a câştigat faza orală a concursului, pledând împotriva Universităţii din Munster (Germania) în finala concursului.

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internaţional Willem Vis este cel mai mare şi cel mai prestigios concurs internaţional de drept privat din lume. Formatul concursului internaţional care avea loc anual la Hong Kong şi la Viena s-a adaptat contextului pandemic actual.

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a fost pregătită de lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din Bucureşti şi College Juridique d’Etudes Europeennes, împreună cu drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societăţii de avocatură Rizoiu & Poenaru, şi Maria Avram, avocat în cadrul „Ţuca, Zbârcea & Asociaţii”.

Echipa s-a bucurat de sprijin pedagogic în pregătire şi din partea unor practicieni şi foşti participanţi la concurs, printre care Alin Florescu, David Oprea, Cristina Badea şi Horia Rădulescu, precum şi Crina Gealatu, Radu Văleanu, Cătălina Bîzîc, Şerban Dănescu, Gabriel Fusea, Ana Negrea, Daria Pătrăşcoiu, Bogdan Popescu, Cezara Diaconescu, Claudia Mihalcea, Andreea Radu, Cătălin Apătean, Andreea Luca şi Mălina Trifu.

În 2020, echipa Facultăţii de Drept a obţinut două menţiuni (locul IV) în cadrul fazei scrise a ediţiei a 17-a Hong Kong a concursului Willem Vis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati