Echipe mixte vor umbla prin București cu o stație mobilă să măsoare calitatea aerului

0
121
poluare bucuresti

Primarul General al Capitalei Nicușor Dan a anunțat miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook, semnarea unui protocol de colaborare între Primărie, Garda de Mediu și primăriile de sector, în baza căruia vor exista echipe mixte care vor măsura calitatea aerului din București.

„A fost agreat astăzi protocolul de colaborare dintre Primăria Capitalei, Garda de Mediu și primăriile de sector. Astfel, de la 1 februarie, în fiecare sector, vor funcționa echipe mixte formate din câte 4 comisari de la Garda de Mediu și 4 polițiști locali. Primăria Municipiului București va pune la dispoziția acestor echipe stația mobilă de măsurare a calității aerului. În două săptămâni evaluăm implementarea proiectului”, scrie edilul.

În ultima perioadă au fost raportate frecvent depășiri ale nivelului de particule în Capitală. În urmă cu o săptămână în centrul Capitalei, nivelul particulelor PM 2,5 era destul de ridicat, ajungând la 87, conform datelor publicate de o platformă independentă pentru măsurarea calității aerului.

Andrei Corlan, consilier la Garda Națională de Mediu, a explicat că în ultima perioadă, fiind iarnă, pe fondul temperaturilor scăzute și al cadrului atmosferic care împiedică dispersia poluanților, pot fi acumulări importante de poluanți la nivelul solului.

Totuși, după o verificare a comisarilor Gărzii de Mediu a fost identificat un operator economic a cărui activitate ar fi putut influența valorile de la stația Lacul Morii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.