Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, vineri, în centrele rezidenţiale din Capitală

0
153
Pixabay

Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, vineri, atât în centrele rezidenţiale publice, cât şi în cele private aflate pe raza Capitalei, a anunțat Prefectura Bucureşti.

Instituția aminteşte că etapa a doua debutează cu vaccinarea persoanelor cu grad ridicat de risc, a vârstnicilor din centrele rezidenţiale şi a personalului care deserveşte aceste locaţii.

Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” se va deplasa la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” şi la Căminul pentru persoane vârstnice „Acad. Nicolae Cajal”.

De la Spitalul „Obregia” se vor duce specialişti la Centrele de abilitare şi recuperare pentru persoane adulte cu dizabilităţi „Brăduţ” şi „Stejărel”, Asociaţia pentru Redescoperire morală şi cultură „Maria Rosetti” – Cămin Armonia.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca vor merge la S.C. Seniors Heaven şi la Centrul medico-social „Sfântul Andrei”.

Spitalul Universitar de Urgenţă a trimis personal pentru vaccinare la Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Mucenic Fanurie, Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Uverturii, la Căminul pentru vârstnici „Sfânta Mina” şi la Căminul de vârstnici Plevnei.

Fiecare dintre echipele mobile este compusă dintr-un medic, doi asistenţi şi un registrator şi beneficiază de sprijinul logistic al ISU Bucureşti-Ilfov.

Prefectura Bucureşti reaminteşte că în cadrul acestei etape a campaniei naţionale de vaccinare este vizată imunizarea persoanelor cu grad ridicat de risc şi a vârstnicilor, adulţilor de peste 65 de ani, adulţilor care suferă de boli cronice şi persoanelor care desfăşoară activităţi esenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.