Echipele României au obținut 7 medalii la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa

0
159
Foto: Facebook / Ministerul Educatiei

Șapte medalii (patru la juniori și trei la seniori) au fost obținute de echipele României care au participat la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa (EGeo), informează Ministerul Educației.

Cine a obținut medalii la juniori:

  • Andreea Şoie (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) & Vlad-Luca Orşa (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Constantin D. Loga” din Timişoara) – medalii de aur
  • Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti) – medalie de argint
  • Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) – medalie de bronz

Cine a obținut medalii la seniori:

  • Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) – medalie de aur
  • Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) şi Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educaţional „Lauder-Reut” din Bucureşti) – medalii de bronz

Din echipa de seniori a făcut parte şi Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare si Examinare) şi Sebastian Florescu (ISJ Argeş).

Ediţia din acest an s-a desfăşurat online, în perioada 24-30 iunie, şi la aceasta au participat 118 elevi din 11 ţări. Olimpicii români au susţinut probele la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărţi, punerea în relaţie a unor elemente geografice, calcul şi aplicabilitate în spaţiul geografic) şi o probă multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.