Eda Marcus, prezentatoarea TVR de la Eurovision, a publicat filmarea cu momentul în care României i-a fost anulat votul juriului – VIDEO

Eda Marcus a postat pe rețelele de socializare înregistrarea „”Bucharest is calling”, cu momentul în care EBU a refuzat intrarea Televiziunii Române în transmisiunea principală de la Eurovision 2022.

Eda Marcus, prezentatoarea televiziunii publice, a publicat pe Instagram filmul cu momentul „Bucharest is calling”, consternarea ei atunci când TVR-ului i-a fost refuzat de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct și anunțarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

Pe filmare se poate vedea clar reacția jurnalistei TVR, care este de-a dreptul consternată, atunci când prezentatorul Eurovision anunță faptul că televiziunea din România întâmpină probleme de natură tehnică:  „Nu cred!”, a exclamat moderatoarea.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi cand nu am fi existat”, a explicat Eda Marcus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eda Marcus (@eda_marcus)

 

TVR acuză organizatorul Eurovision că a schimbat fără explicații votul juriului din România

TVR acuză organizatorul concursului Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc fără a explica motivele.

Astfel, TVR arată într-un comunicat că juriul românesc acordase punctajul maxim (12 puncte) melodiei ce a reprezentat Republica Moldova, dar EBU a schimbat rezultatul și a acordat punctele Ucrainei.

”Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, se arată în comunicatul TVR.

Organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile concurente din cauza unor neregularități, potrivit unui comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati