Editorial dedicat lui Didi Prodan: Unde esti….”Tătucă”

Ar fi împlinit 49 de ani, dintre care, aproape 5 ani, fără, El!

  • Mult și greu, din cauza întâmplărilor și evenimentelor care se succed în ritm haotic în viața noastră.
  • Puțin și repede, cu trecerea timpului nemilos – ireversibil care rostogolește fapte și griji în prezentul și viitorul existențial.

Împreună cu, El și Belo, eram simpatizati, apreciați și acceptați în F. R. F. ul (atunci, instituție fundamentală) din acele vremuri.Între timp, El s-a dus, Belo se complace într-o mediocritate confortabilă, F. R. F. ul (acum, modest și absent) nepăsător și fără rezonanță.

Didi ProdanImprevizibil, ironic, serios, spiritual, El va rămâne întotdeauna în galeria Veritabili lor. Ignora răutățile desprinse din slăbiciunile și „betesugurile” majorității fotbaliștilor, separand.. cu lovituri hotărâte și adânci, pe cei dedati la subversivitati și obscurantism, lăsându-i să agonizeze în disperare și…. Urâțenie. Nu-l afectau persiflarile, catalogandu-le invidii și complexe de inferioritate, nu rămânea niciodată dator, având o răbdare de Sisif, răzbunarea Lui, fiind, directă, clară, scurtă, invaluind-o, derutant, în sinceritate, bărbăție și o candoare…. provinciala.

Se hrănea, lacom, cu…. Viață, cosmetizand în autoironie, întâmplările și faptele trăite, precum Ion Creangă sau Ionel Teodoreanu ( va rămâne, poetul, povestitorul, animatorul generației ’94), deși privatiunile și educația sumară (pe care și-a completat-o, ulterior, cu erudiție, ca un adevărat autodidact) din copilărie aveau să-i marcheze, scurta existența.
Tăvălugul ignorantei, egoismului, invidiei, ucide constant modele-repere, iar El a fost prea devreme uitat.

Îmi (ne) e dor, îmi (ne) lipsește El!
Dumnezeu să te ierte, Dumnezeu să te odihnească… Didi Prodan!

Editorial de Vali Savadosie

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati