Edmond Niculușcă a demisionat din funcția de director adjunct al Administrației pentru Consolidări Risc Seismic

Directorul adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din Primăria Capitalei, Edmond Niculușcă, a anunțat marți că a demisionat din funcție. Totodată, a precizat că a renunțat și la funcția de consilier al primarului general, Nicușor Dan.

„Am decis că munca mea pentru București trebuie să continue dintr-un alt context, în care pot să dau mai mult pentru societate. Mi-am depus azi demisia din funcția de Director Adjunct al Administrației pentru Consolidări și renunț la funcția de consilier al primarului general Nicușor Dan”, a scris Edmond Niculușcă pe Facebook.

El a explicat pentru Libertatea de ce a decis să demisioneze din funcția de director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din PMB după numai un an și două luni.

„În primul rând, pentru că eu cred că Administrația pentru Consolidări ar trebui să fie desființată și reînființată pe noi principii. Nu văd sensul pentru care o structură atât de mare are aproape eficiență zero. Nu văd sensul funcționarilor publici angajați în această instituție, când de fapt ar trebui să fie arhitecți și ingineri”, a spus Niculușcă. „Și, în al doilea rând, pentru nu am reușit să fac reforma dorită. Dorința mea de reformă a acestei instituții s-a lovit de o rezistență enormă la nivelul administrației și refuz să fiu captiv unui sistem care produce doar hârtii, nu și soluții”, a adăugat el.

Niculușcă a spus că nicio clădire cu risc seismic nu a fost consolidată în ultimul an.

„S-a lucrat la aproximativ 20 de proiecte de consolidare, care ar trebui să înceapă în cursul acestui an. A trebuit să refacem documentațiile, să refacem proiectările, pentru că era un abuz la adresa banului public și asupra proprietarilor”, a susținut el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati