EDUBOX, soluția de educație pentru copiii mici de acasă

0
76
EDUBOX

Proiectul EDUBOX este soluția de educatie pentru copiii care nu pot merge la grădiniță, din orice motive, o săptămână, o lună sau chiar mai mult. 

Mădălina Ion este fondatoarea acestui proiect pe care l-a creat cu o echipa de profesori care lucrează cu preșcolari de mulți ani, în grădinițele Butterfly.

Echipa de specialiști a Gradinițelor Butterfly a ascultat cu atenție ce nevoi au părinții și a folosit toată cunoașterea adunată în atâția ani de perfornanță în educație și au găsit cea mai bună soluție, care se numește EDUBOX.

“Din inerția în care eram mobilizate să facem lucruri noi permanent pentru copiii de la grădiniță, ne-am oprit brusc în martie. Am lucrat online atunci, dar auzeam tot mai des părinți care spuneau ca internetul este plin de resurse, dar nu știu ce este bun și cum să le combine ca să facă activități echilibrate, nu aveau mereu acces la imprimantă sau nu puteau să lase copilul la laptop, când și eu aveau treabă. Părinții spuneau curând că se simt vinovați, că nu au răbdare și deci nu sunt părinți buni. Așa ne-a venit ideea să facem pentru părinți și copii ce știm noi cel mai bine, am creat proiectul EDU BOX”, spune Mădălina Ion, fondatoarea proiectului.

Proiectul EDUBOX înseamnă:

• Câte o cutie cu activități săptămânale pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, pentru tot anul școlar;
Suport online pentru adulții care fac acasă activitățile zilnice cu copiii;
Consiliere pentru părinți pentru a se adapta cât mai ușor nevoilor educaționale ale copiilor, în zilele în care cei mici nu pot merge la grădiniță.

În cutiile EDUBOX sunt activități pentru toată săptămâna, însoțite de instrucțiuni de utilizare și toate materialele de suport, care pot fi folosite de orice părinte, bunic sau bona.

Activitățile sunt organizate conform programei școlare în așa fel încât să stimuleze copilul din toate punctele de vedere: intelectual, cognitiv, emoțional, creativ, atitudinal și motric. Proiectul EDUBOX răspunde nevoilor copiilor, care au dreptul la educație adaptată vârstei, dar și părinților care s-au trezit peste noapte și în rolul de profesori, în zilele în care cei mici nu pot merge la grădiniță.

“ EDUBOX oferă suport de specialitate, indicații metodice, fișe de lucru și materiale didactice de calitate pentru activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni. Tot ce îți rămâne de făcut este să „Unbox your education!” explică profesorii din această echipă.

EDUBOX este recomandat de Itsy Bitsy FM și este în curs de validare la Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.