El este Toto, primul câine eliberat din lanț în județul Ilfov. Se plimbă liber în noua casă, cu ajutorul fundației „Ilfov Împreună”

Direcția Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov, cu ajutorul fundației „Ilfov Împreună”, construiește țarcuri pentru câinii ținuți în lanț, ai căror proprietari au venituri reduse.
  • Demersul are ca scop eliberarea animalelor din lanțuri și educarea populației în direcția bunăstării animalelor.
Primul padoc este gata și a fost deja luat în primire de Toto.
  • „Stătea în lanț de când era mic. Doamna care îl crește are o pensie mică, se descurcă greu cu traiul zilnic, nu ar fi avut din ce bani să construiască un țarc. Doamna iubește animalele, are și mai multe pisici, nu a ținut câinele în lanț din răutate, pur și simplu așa a fost obișnuită. Vorbim aici și de mentalități învechite. Noi am cerut oficial ANSVSA să interzică deținerea animalelor în lanț, însă până se va întâmpla acest lucru, eliberăm noi câinii din lanțuri. Dacă știți astfel de cazuri în județul Ilfov, vă rugăm să ni le semnalați la numărul de telefon 0751235009″, precizează Cristina Caliu, reprezentant Protecția Animalelor Ilfov și coordonatoarea campaniei.

În țări precum Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Marea Britanie sau Suedia deținerea animalelor în lanț este interzisă. Legislația noastră permite acest lucru, dacă lanțul are cel puțin doi metri.
  •  „Interzicerea lanțului ar face ca România să se alinieze standardelor internaționale în materie de bunăstarea animalelor. Argumentele pentru această modificare derivă din cele cinci libertăți fundamentale ale animalelor: libertatea de a nu suferi de foame și sete, de a trăi fără disconfort, de a nu suferi din cauza durerilor, a leziunilor și a bolilor, libertatea de a exprima comportamentele normale și de a nu suferi de frică sau de stres. În caz de dezastre naturale, precum inundațiile din Galați și Vaslui, de lunile trecute, animalele ținute în lanț nu se pot salva singure. Le mulțumesc oamenilor de bine care s-au raliat demersului nostru, prin fundație, astfel încât să putem construi țarcuri. E un mare pas înainte”, declară Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.
Medicii veterinari spun că deținerea câinilor în lanț îi pune pe aceștia într-o situație de vulnerabilitate.
  • Studiile arată că limitarea spațială și izolarea socială a câinilor ținuți în mod constant în lanțuri le afectează sănătatea fizică și psihică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati